A FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE

 

A 2018/2019. tanévben a következő osztályokat indítjuk:

 

 

Tagozatkód

Ágazat

Képzés típusa

Osztályok száma

Idegen nyelv

1201

Szociális

Szakgimnázium
(4 év)

1

angol

vagy

német

1202

Pedagógia

1

1203

Egészségügy

3

1204

Szociális gondozó és ápoló

Szakközépiskola
(3 év)

1

angol

 

A jelentkezési lap kitöltéséhez a következő adatokra lesz szükséged:
Intézmény neve:          BVHSZC Raoul Wallenberg Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
OM:                             203078
Telephely kód:             012

 

Szakgimnázium
Ha valamelyik szakgimnáziumi osztályunkba jelentkezel, részt kell venned a központi írásbeli felvételi vizsgán magyar nyelvből és matematikából.
Szóbeli felvételi vizsgát nem tartunk.
A szociális és az egészségügyi tagozaton a felvétel egészségügyi alkalmassághoz kötött. Honlapunkról töltsd le az Nyilatkozat egészségügyi alkalmasság megállapításához c. űrlapot és kitöltve, aláíratva mellékeld a jelentkezésedhez.
A 9. évfolyamra a felvételi jelentkezésedet az általános iskoládban kell leadnod. Kérjük, hogy az iskolánknak megküldendő felvételi jelentkezési laphoz csatolják

  • az írásbeli felvételi vizsga „Értékelő lap” másolatát
  • szülői nyilatkozatot, ha „sajátos helyzet” áll fenn (akinek testvére, közeli rokona iskolánkkal vagy jogelődjeivel tanulói jogviszonyban áll vagy állt)
  • a szakvélemény fénymásolatát, ha van
  • kitöltött Nyilatkozat egészségügyi alkalmasság megállapításához, ha egészségügyi, vagy szociális tagozatot (is) megjelöltél

A felvételről a tanulmányi eredmények és a központilag kiadott egységes írásbeli vizsga eredményei alapján döntünk. (lásd: Pontszámszámítás és rangsorolás)


Szakközépiskola
Ha a szakközépiskolai osztályunkba jelentkezel, nincs szükség a központi írásbeli felvételi vizsga eredményére, a jelentkezőket a tanulmányi pontok (7. év végi és 8. félévi jegyek) alapján rangsoroljuk. Szóbeli felvételi vizsgát nem tartunk.
A felvétel egészségügyi alkalmassághoz is kötött. Honlapunkról töltsd le az Nyilatkozat egészségügyi alkalmasság megállapításához c. űrlapot és kitöltve, aláíratva mellékeld a jelentkezésedhez.
A felvételről a tanulmányi eredmények és a központilag kiadott egységes írásbeli vizsga eredményei alapján döntünk. (lásd: Pontszámszámítás és rangsorolás)