Üdvözöljük a Raoul Wallenberg Szakgimnázium és Szakközépiskola honlapján!

 

Iskolánk 2004 júliusában vette fel a Raoul Wallenberg nevet. Az azóta eltelt 8 év eseményei bizonyítják, jó választás volt: a szellemiség, a tartalom és a forma elválaszthatatlan egységet alkot. Mi „Raoulosok” – tanárok és tanítványok - mindannyian egy olyan iskola polgárai vagyunk, ahol a képzéseink jellegéből adódóan a másokon való segítés, a tolerancia mindennapjaink meghatározó része.

Iskolánk névadója, Raoul Wallenberg a történelem egyik legsötétebb időszakában a kirekesztés, a diszkrimináció, az embertelenség ellen küzdött. Fontos, hogy ismerjük tevékenységét, és megértsük mai kornak szóló üzenetét. Igyekezzünk úgy élni, hogy elfogadjuk, nem vagyunk egyformák. Váljon életünk részévé a tisztelet a másik ember iránt, a másság elfogadása. Segítsünk a rászorulóknak, segítsünk azért, mert segíteni jó.

A mintegy 1500 diáknak otthont adó Raoul Wallenberg Budapest egyik legnagyobb és talán legszebb iskolája. 2012-ben az egészségügy, a szociális szolgáltatások és az oktatás szakmacsoportban elismert képzőhely. Diákjaink tantárgyi, szakmai versenyeken elért eredményei, külföldi tanulmányutakon való részvétele, az iskolánk falai közt szakmát szerző fiatalok és érettségiző középiskolások sikere közös sikerünk.

 

Képek a demonstrációs termekről